Skip to main content

Nyhet  

Starkt sportår hos TV4 2024

DEL AV JULKALENDERN  LUCKA 3  

2024 är ett år som kommer att glädja många sportälskare där TV4 och TV4 Play kommer att vara en knytpunkt för många av de största sporthändelserna under året. Allt från fotboll och hockey i världsklass till några av de största tävlingarna inom bland annat basket, motorsport och tennis.

En av de absolut största sporthändelserna nästa år är fotbolls-EM som bjuder in till en stor folkfest mellan den 14 juni-14 juli. Tyskland står värd för mästerskapet och TV4 delar sändningarna i Sverige med SVT. För fotbollsälskarna visar TV4 även slutspelet av Champions League som drar i gång med åttondelsfinaler i mitten av februari där höjdpunkten blir finalen som i år spelas på klassiska Wembley i London den 1 juni 2024. Efter en lång vintervila är det även glädjande att kunna starta den svenska fotbollssäsongen med Svenska Cupen i mitten av februari. Gruppspelet startar den 17 februari och finalen avgörs den 9 maj. För de som inte kan vänta till nästa år är den internationella ligafotbollen redan i gång med både Serie A och LA Liga som varje vecka bjuder på toppmatcher för att sedan avgöras i slutet av maj nästa år.

För hockeyfansen har TV4 säkrat rättigheten till SHL under många år framöver, vilket innefattar ett stort antal matcher och klassiska möten som håller högsta internationella klass. SHL är oftast som bäst när det börjar dra ihop sig för SM-slutspelet i mitten av mars och intresset brukar slå i taket när SM-finalen, i bäst av sju matcher, avgör vilket lag som får lyfta den åtråvärda Le Mat-pokalen. Dessutom sänder TV4 hela Hockeyallsvenskan som den här säsongen består av lag som gör ligan hetare och mer intressant än någonsin tidigare, vilket ökar spänningen inför finalen. Allt avgörs i ett slutspel som drar i gång i mitten på mars där det lag som vinner tar steget upp till SHL. Hockeyslutspelen från SHL och Hockeyallsvenskan går även de att följa via TV4 Play där stora delar även lyfts ut på TV4 och TV12.

Utöver det här har TV4 säkrat ett flertal andra högklassiga sporträttighet. Däribland NFL med Superbowl samt världens bästa basket i form av NBA samt WNBA med tillhörande play-off. TV4 satsar även på en hel del motorsport, däribland rally-VM, och sänder även hela ATP-Touren i tennis. Precis som tidigare år bevakar TV4 även de stora folkfesterna Elitloppet och Stockholm Marathon under våren.

TV4_sport_sporthjulet_Arshjul_2024_färgad-bkgr_NY_2.png

Vill du att ditt företag ska förknippas med sport i toppklass?

Prata med din säljkontakt på TV4 eller mejla till saljavdelningen@tv4.se.