Varför TV4?

TV4 är Sveriges största kommersiella tv-kanal och samlar hela Sverige med engagerande nyheter, storslagen underhållning, direktsänd sport och högklassigt drama. Det här gör att du som annonsör kan nå dina kunder – där de redan befinner sig.

TV4 samlar Sverige

Genom att erbjuda ett rikt programutbud samlar TV4 hela Sverige framför populära program som Nyhetsmorgon, Bonde söker fru, Idol och Så mycket bättre. Du som annonsör väljer själv vilka program eller programkategorier som ditt varumärke ska associeras med och när och var i landet som du vill synas. 

Läs mer

Bild som beskriver

Oslagbar räckvidd

Varje vecka når TV4 och TV4 Play runt 6 miljoner unika tittare, vilket gör TV4 till Sveriges största kommersiella tv-kanal och tv-hus. Tack vare det rika utbudet av program lockar TV4:s kanaler tittare i alla målgrupper, både yngre och äldre. Det gör TV4 till en attraktiv mediekanal som hjälper annonsörerna att nå ut med sina budskap och öka kännedomen om sina varumärken.

 

Bild som beskriver

Trovärdig annonsmiljö

I en studie från 2021 mättes det hur TV4 och andra aktörer lever upp till den bästa annonsmiljön. De variabler som studien tog hänsyn till var relevant reklam, snällare reklam, bättre reklam, mindre tjatig reklam samt trovärdig reklam där det genomsnittliga indexmåttet för alla variabler gav aktörens annonsmiljöindex. I jämförelse med konkurrenterna visade det sig att TV4 har ett högre genomsnittligt annonsmiljöindex, där en av de parametrar som stack ut mest var att tittarna uppfattar annonsmiljön som trovärdig.

Källa: Bästa annonsmiljö - K2/TV4, 2021
Bild som beskriver

Reklam i tv engagerar

Bara för att en annons når individer betyder det inte att individen faktiskt tittar på reklamen. I en neurosciencestudie som genomfördes 2022 undersöktes faktiskt mänskligt beteende och vad tittaren ägnade sin uppmärksamhet åt. Resultaten visade tydligt att reklam i tv visade sig få väsentligt mycket mer uppmärksamhet än reklam i många andra medier. TV4 och TV4 Play är därmed ett starkt medie för att skapa engagemang för annonser.

Läs mer

Bild som beskriver

Finns på alla plattformar

TV4 finns där tittarna finns, både linjärt och digitalt.
Vi är TV4, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Film, TV4 Guld, Sportkanalen, TV4 Play, Fotbollskanalen och Köket.se. Du kan även följa våra nyheter på tv4.se och appen TV4 Nyheterna.

Bild som beskriver

TV4 i siffror

Bild som beskriver

Tittarna på TV4 och TV4 Play

Hos TV4 finns alla typer av tittare och tittarna är inte unika. Tittarna är även dina kunder och våra konkurrenters tittare. Vi har gjort en sammanställning av den typiska TV4-tittaren och den typiska TV4 Play-tittaren – drivet till sin spets.

Läs mer

Senaste programnyheterna

På TV4:s pressajt kan du läsa om de senaste programnyheterna som rör TV4:s kanaler och tjänster. 

press.tv4.se


Vill du prata med en säljare?

Hos TV4 kan du snabbt och enkelt nå ut till din målgrupp - oavsett om du vill synas på en specifik ort eller över hela landet. Kontakta oss gärna för att hitta en lösning som passar ditt kommunikationsbehov.

Kontakta oss