Skip to main content

Nyhet  

TV4 bevakar den stora fotbollshändelsen: FIFA fotbolls-VM 2022 i Qatar

Fotbolls-VM 2022 arrangeras i Qatar mellan 21 november och 18 december där 32 nationer gör upp om vem som blir årets världsmästare i fotboll. Det blir det första fotbollsmästerskapet som spelas i Mellanöstern och på grund av det varma klimatet även det första som spelas under vinterhalvåret. TV4 är på plats för att bevaka händelsen – både på och utanför planen.

Qatar är den minsta nationen någonsin att arrangera världsmästerskapet i fotboll. Mästerskapet spelas i fem olika städer som alla ligger inom ett par mils avstånd från varandra, där huvudstaden Doha blir den centrala platsen för turneringen. De 32 landslag som deltar lottas in i åtta grupper om fyra, där alla möter varandra en gång i turneringens första del. De två bästa lagen ur varje grupp går sedan vidare till slutspelet som börjar med åttondelsfinaler och som därefter övergår i kvartsfinal, semifinal och slutligen den stora finalen som avgörs på Lusail Stadium den 18 december 2022 och som sänds på TV4.

TV4 delar rättigheterna med SVT och TV4:s bevakning visas på TV4, Sportkanalen och C More och de extra studiosändningarna visas på TV12. Exakt vilka TV4-profiler som kommer att bevaka den stora fotbollshändelsen är inte helt bestämt men några namn är redan givna: Frida Nordstrand, Lottas Schelin, Lasse Granqvist, Hasse Backe, Kim Källström och Olof Lundh.

Intill TV4:s bevakning av fotbolls-VM i Qatar erbjuder TV4 fina annons- och sponsringsmöjligheter. För att få mer information och för att boka, gå in på spotlightbookings.tv4.se/auctions.
 

 

Senaste nyheter